ROCKMUSIK - Leif Nielsen Kramer

Gå til indhold

ROCKMUSIK


FLEUR DE LIS
Fleur de Lis blev dannet i Skive af Kaj Olesen og Leif Nielsen Kramer i foråret 1970. De havde tidligere spillet i de lokale bands ”The Fog” og ”The False Image”. De næste to bandmedlemmer, Svend Thomsen og Bjarne Pedersen, blev fundet i Leifs gymnasieklasse. Allerede på dette tidspunkt kom Kai Toft med i gruppen. Over nogle måneder indstuderedes materiale i Krabbesholm Højskoles teatersal. Det allerførste spillejob fandt sted i en lokal klub. Herefter spillede gruppen jobs over hele Danmark.
I 1971 blev gruppens første plade, Facing Morning, udgivet i et oplag på angiveligt 153. Gruppen, der selv finansierede indspilning og udgivelse, havde bestilt et oplag på 500, de resterende plader blev aldrig leveret. Kort tid før indspilningen af Facing Morning blev Peder Pedersen indlemmet i gruppen. Per Schou afløste Kaj Olesen i efteråret 1971 og spiller derfor på trommer de nyere numre.
Fleur de Lis blev opløst i foråret 1973.
Musikken på Facing Morning henregnes til progressiv rock (psykrock). Den overvejende del af musikken er komponeret af Leif Nielsen Kramer. På grund af det originale albums sjældenhed var Fleur de Lis’ musik længe forbeholdt et begrænset publikum. Dette er der senere rådet bod på med officielle genudgivelser på både vinyl og CD. Senest dobbelt-LP’en Facing Morning 1+2 fra 2016, der udover en tro kopi (nænsomt remastered) af den oprindelige plade også indeholder en plade med ekstramateriale, hvoraf en hel del skulle have været med på den efterfølger til Facing Morning, der aldrig udkom. Dobbeltalbummet indeholder også et omfattende teksthæfte.
Læs hele historien om bandet i hæftet.

I øvrigt henvises til Politikens Dansk Rock Leksikon, 2002, side 171.  

Besøg Fleur de Lis på hjemmesiden: www.fleurdelis.band
.

.Bandmedlemmer:
Leif Nielsen Kramer: Vokal, guitar, clavinet
Kai Olesen: Trommer (1970 – 1971)
Per Schou: Trommer (1971 – 1973)
Svend Thomsen: Orgel
Kai Toft Lyd: Teknik, lyd
Bjarne Pedersen: Guitar
Peder Pedersen: Basguitar, akk. guitar
LEIF NIELSEN KRAMER
KOMPONIST & TEKSTFORFATTER
Tilbage til indhold