Leif Nielsen Kramer

Go to content

Main menu:

MUSIK

Fleur de Lis blev grundlagt i Skive af Kaj D. Olesen og Leif Nielsen Kramer i foråret 1970. De havde tidligere spillet i de lokale progressive bluesbands ”The Fog” og ”False Image”.
Nogle spillende gymnasievenner blev fundet, Svend Thomsen og Bjarne Pedersen, og Fleur de Lis var født. Senere kom Peder Pedersen og Per Schou med. I 1971 blev gruppens eneste plade, Facing Morning, udgivet i et lille oplag. Fleur de Lis blev opløst i efteråret 1973.
Kompositionerne på Facing Morning henregnes til progressiv rock, psykrock eller syrerock. Den overvejende del af musikken er komponeret af Leif Nielsen Kramer. På grund af det originale albums sjældenhed var Fleur de Lis’ musik længe forbeholdt et begrænset publikum. Dette er der senere rådet bod på med officielle genudgivelser på både vinyl og CD.

Senest har Fleur de Lis i efteråret 2016 udgivet et dobbeltalbum, Facing Morning 1 + 2, der indeholder en tro kopi af den første LP og senere optagelser ikke tidligere udgivet på vinyl. Albummet indeholder tillige et hæfte med historien om bandet og musikken samt masser af billeder fra den gang.


I øvrigt henvises til Politikens Dansk Rock Leksikon, 2002, side 171 og Clemens Records, Aarhus


Bandmedlemmer:
Leif Nielsen (Kramer)  Vokal, guitar, clavinet
Kai Olesen (1970 – 1971)  Trommer
Per Schou (1971 – 1973)  Trommer
Svend Thomsen  Orgel
Kai Toft  Lyd, teknik
Bjarne Pedersen  Guitar
Peder Pedersen  Basguitar

Back to content | Back to main menu